Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το ταξίδι της καριέρας μου με τα χρώματα της Ελλάδας μας θα ξεκινήσει από ένα τουρνουά στη Νίκαια της Γαλλίας το 2003, όπου θα συμμετάσχω με την ομάδα των Προπαίδων.

Η μεταπήδησή μου στην Εθνική Παίδων θα γίνει ένα χρόνο μετά και εκεί θα αγωνιστώ μέχρι το 2005, έως οτου κληθώ να ενισχύσω τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας U 19 μέχρι το 2007. Συμμετέχουμε στο U-19 European Championship 2007 στην Αυστρία και με τους συμπαίκτες μου πανηγυρίζουμε τη δεύτερη θέση.

Μετά σειρά είχε η εθνική Ελπίδων U21 και έπειτα η Εθνική Ανδρών, στην οποία αγωνίζομαι έως και σήμερα.

Στην εθνική Ανδρών έκανα το ντεμπούτο μου στις αρχές του 2008 σε έναν φιλικό αγώνα ενάντια στην Τσεχική Δημοκρατία, μετά από κλήση του τοτε προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, ενώ παράλληλα συνέχιζα να είμαι ενεργό μέλος στην U21 μέχρι το 2009.

Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες έχω λάβει μέρος με την εθνική μας ομάδα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2010 στη Νότια Αφρική. Όσο μεγάλο ήταν το ταξίδι, τόσο μεγάλη ήταν και η εμπειρία που απέκτησα από εκεί, έχοντας να αντιμετωπίσω, τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου, παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Lionel Messi στο ματς με την Αργεντινή.

Σειρά έχει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 στην Πολωνία. Βασικό στέλεχος, πλέον, της εθνικής, και μετά από μια επιτυχή πορεία και μεγάλη προσπάθεια όλων των συμπαικτών μου, καταφέραμε και περάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Σειρά έχει τώρα, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, και να προσπαθήσουμε για την συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία.