Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ

Η αρχή γίνεται στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας. Συμμετέχω στο Β’ τοπικό πρωτάθλημα στην θέση του επιθετικού. Εκείνη τη χρονιά πανηγυρίζω 24 προσωπικά γκολ. Παράλληλα, ανήκω στο δυναμικό της Μικτής Ομάδας Μεσσηνίας.

Ο Απόλλωνας Πεταλιδίου που κάνει εκείνη την εποχή την πιο σημαντική πορεία από την ίδρυση του και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής, αποφασίζει να με εντάξει στο δυναμικό του ως δανεικό από τον Αίαντα.

Είναι η χρονιά που προσέλκυσα το ενδιαφέρον της Εθνικής ομάδας Προπαίδων και η πόρτα αυτή ανοίγει για εμένα.

Είναι εκεί όπου οι προπονητές μου, λόγω του αναπτυγμένου σωματότυπου για την ηλικία μου, θα με δοκιμάσουν στην θέση του αμυντικού.

Σε αυτή τη θέση θα εδραιωθώ.

Τον επόμενο χρόνο, η ΑΕΚ του Fernando Santos εκφράζει το ενδιαφέρον της για εμένα και στις 21 Ιουνίου 2005 υπογράφω συμβόλαιο μαζί της. Το όνειρό μου να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα γίνεται πραγματικότητα, αλλά δεν επαναπαύομαι… Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, και να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μια θέση στην άμυνα της ΑΕΚ.

Το ντεμπούτο μου το κάνω στις 26 Οκτωβρίου 2005, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο μου γκόλ.! Τον Ιανουάριο όμως του 2006, ο προπονητής μου κρίνει ότι πρέπει να πάρω παιχνίδια και να ωριμάσω αγωνιστικά, και έτσι παραχωρούμαι ως δανεικός στην Νίκη Βόλου και αγωνίζομαι για 6 μήνες στην Β’Εθνική κατηγορία. Δεν μπορώ να κρύψω ότι η προσγείωση ήταν απότομη και η πραγματικότητα σκληρή, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Αγωνίστηκα σε 11 ματς, και τον Ιούλιο του 2006 επέστρεψα στην ΑΕΚ με νέο προπονητή τον Lorenzo Serra Ferrer.

Με τον Ισπανό προπονητή, δούλεψα ακόμα περισσότερο, και σιγά σιγά κέρδιζα την εμπιστοσύνη του και τη θέση του αμυντικού. Τη χρονιά αυτή 2006-2007, έκανα 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έπαιξα και στα σημαντικά παιχνίδια του Champions League.

Η επόμενη χρονιά, 2007-2008, είναι εξίσου σημαντική, καθώς είναι η χρονιά της καθιέρωσής μου στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι συμμετοχές μου στο πρωτάθλημα γίνονται 24 και στην Ευρώπη 8.

Την 1η Αυγούστου του 2008, η διοίκηση της ΑΕΚ και εγώ θα έρθουμε σε συμφωνία με την ιταλική Genoa για την παραχώρησή μου. Είναι η αρχή της διεθνούς μου καριέρας. Το ντεμπούτο μου στο ιταλικό πρωτάθλημα το κάνω στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008 με την φανέλα της Genoa. Το όνομα μου είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο, και έτσι επιλεγώ το SOKRATIS , να αναγράφεται στην φανέλα μου με το νούμερο 15.

Δύο σεζόν, 51 συμμετοχές στο απαιτητικό Campionato, 3 στο Coppa Italia και 5 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα μου θα είναι η μεγάλη Μίλαν, ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η πρώτη μου ημέρα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, το Μιλανέλο, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Προπονούμαι δίπλα σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Seedorf, Nesta, Inzaghi, Pirlo, Ibrahimovic, ο Ronaldinho και πολλοί άλλοι... Οι συμμετοχές μου με την φανέλα της Μίλαν δεν ήταν αρκετές, όμως η εμπειρία που απέκτησα τόσο σε προσωπικό όσο και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ήταν μεγάλη.

Γνωρίζοντας ότι ανάμεσα σε κολοσσούς είναι δύσκολο να έχω συνεχή αγωνιστική δράση, και μετά από μια μεγάλη διαπραγμάτευση, παίρνω την απόφαση να συνεχίσω την πορεία μου σε μια καινούρια ομάδα. Δανεικός πλέον από την ιταλική Τζένοα, στην οποία επέστρεψα, μεταπηδώ στηγερμανική Βέρντερ Βρέμης και στο γερμανικό πρωτάθλημα της Bundesliga.

Μετά από μία χρονιά με 30 συμμετοχές και ένα γκολ, η Βέρντερ πείθεται, εγώ έχω προσαρμοστεί στη γερμανική Bundesliga, και έτσι η μεταγραφή μου, με νέο συμβόλαιο, είναι γεγονός.

Η σεζόν 2012-2013, με την φανέλα της Βέρντερ , θα τελειώσει με 29 συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα, 1 γκόλ και πολλά... χιλιόμετρα.