Δηλώσεις για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

Αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης και ο Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Τάκης Φύσσας μίλησαν στο epo.gr για την παρουσία της Εθνικής στη Βραζιλία.

Γιώργος Σαρρής: Είμαστε υπερήφανοι για την Εθνική Ομάδα, που είναι παρούσα σε μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση και αποδεικνύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διατηρεί τη σταθερά ανοδική πορεία του μέσα στο διεθνή ανταγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μας θα κάνουν το παν για να διακριθούν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και η ΕΠΟ θα είναι δίπλα τους, όπως πάντα, για να διαμορφώσει τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας τους. Η ομάδα μας έχει επιτελέσει ήδη το καθήκον της που ήταν η πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στη διάρκεια της κλήρωσης δεν είχαμε αγωνία για τους προσεχείς αντιπάλους μας στην τελική φάση. Στόχος, βέβαια, είναι πλέον η πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει να απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές μας και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα τη συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Φερνάντο Σάντος: Είναι ένα πολύ ανοιχτό γκρουπ αυτό που κληρωθήκαμε και αυτή τη στιγμή εκτιμώ πως όπως εμείς έτσι και όλοι οι υπόλοιποι στον όμιλο είναι ικανοποιημένοι με την κλήρωση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ισορροπημένο γκρουπ όπου όλα μπορούν να συμβούν, όπως ήταν και ο όμιλός μας στην τελική φάση του Euro 2012 με την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία. Ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων η Κολομβία με όλες τις άλλες ομάδες να είναι στο 45%. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναλύσουμε και να μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους αντιπάλους μας, ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στα γήπεδα της Βραζιλίας και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όταν πρέπει και μετράει.

Γιώργος Καραγκούνης: Όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα όσοι έχουμε συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως το Μουντιάλ 2014, ξέρουμε καλά ότι η ευκολία ή η δυσκολία των κληρώσεων καθορίζεται από την ίδια την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία μετά τη σημερινή κλήρωση είναι αν οι διεθνείς θα είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όταν έρθει η ώρα των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι’ αυτό, όμως, να μην αμφιβάλει κανείς. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όπως αρμόζει στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας με όλες μας τις δυνάμεις. 

Τάκης Φύσσας: Αντικειμενικά υπήρχαν και δυσκολότεροι και ευκολότεροι όμιλοι να κληρωθούμε. Τελικά πέσαμε σε ένα γκρουπ με αντιπάλους ομάδες που παίζουν τρία διαφορετικά στιλ ποδοσσφαίρου. Πρόκειεται για τρεις διαφορετικές σχολές. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έως την τελική φάση του Μουντιάλ, αλλά και πάλι ο βασικός μας στόχος μετά την πρόκριση στις κορυφαίες 32 ομάδες του κόσμου είναι να πάρουμε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες.

Είμαστε υπερήφανοι για την Εθνική Ομάδα, που είναι παρούσα σε μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση και αποδεικνύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διατηρεί τη σταθερά ανοδική πορεία του μέσα στο διεθνή ανταγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μας θα κάνουν το παν για να διακριθούν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και η ΕΠΟ θα είναι δίπλα τους, όπως πάντα, για να διαμορφώσει τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας τους. Η ομάδα μας έχει επιτελέσει ήδη το καθήκον της που ήταν η πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στη διάρκεια της κλήρωσης δεν είχαμε αγωνία για τους προσεχείς αντιπάλους μας στην τελική φάση. Στόχος, βέβαια, είναι πλέον η πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει να απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές μας και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα τη συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είναι ένα πολύ ανοιχτό γκρουπ αυτό που κληρωθήκαμε και αυτή τη στιγμή εκτιμώ πως όπως εμείς έτσι και όλοι οι υπόλοιποι στον όμιλο είναι ικανοποιημένοι με την κλήρωση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ισορροπημένο γκρουπ όπου όλα μπορούν να συμβούν, όπως ήταν και ο όμιλός μας στην τελική φάση του Euro 2012 με την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία. Ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων η Κολομβία με όλες τις άλλες ομάδες να είναι στο 45%. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναλύσουμε και να μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους αντιπάλους μας, ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στα γήπεδα της Βραζιλίας και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όταν πρέπει και μετράει. Όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα όσοι έχουμε συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως το Μουντιάλ 2014, ξέρουμε καλά ότι η ευκολία ή η δυσκολία των κληρώσεων καθορίζεται από την ίδια την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία μετά τη σημερινή κλήρωση είναι αν οι διεθνείς θα είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όταν έρθει η ώρα των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι’ αυτό, όμως, να μην αμφιβάλει κανείς. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όπως αρμόζει στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας με όλες μας τις δυνάμεις. Αντικειμενικά υπήρχαν και δυσκολότεροι και ευκολότεροι όμιλοι να κληρωθούμε. Τελικά πέσαμε σε ένα γκρουπ με αντιπάλους ομάδες που παίζουν τρία διαφορετικά στιλ ποδοσσφαίρου. Πρόκειεται για τρεις διαφορετικές σχολές. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έως την τελική φάση του Μουντιάλ, αλλά και πάλι ο βασικός μας στόχος μετά την πρόκριση στις κορυφαίες 32 ομάδες του κόσμου είναι να πάρουμε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες.

ΠΗΓΗ: epo.gr