Η προετοιμασία για τη νέα χρονιά στο Bad Ragaz στην Ελβετία

Γειά σας,

Ικανοποιημένος, ήρεμος, χαρούμενος αλλά και αρκετά κουρασμένος. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν όλα όσα αισθάνομαι αυτές τις ημέρες.

Βρισκόμαστε στο πανέμορφο και γνώριμό μου από την Εθνική Bad Ragaz στην Ελβετία, που φέτος είναι και αρκετά ζεστό, όπου κάνουμε προετοιμασία για τη νέα χρονιά, καθώς στη Γερμανία αρχίζει σε λιγότερο από έναν μήνα.

Έχω αρχίσει και αισθάνομαι πολύ καλά στο νέο μου περιβάλλον, το κλίμα ανάμεσα μας είναι πολύ καλό και γενικά οι πιο παλιοί στην ομάδα βοηθούν πολύ στην άμεση προσαρμογή των καινούργιων ποδοσφαιριστών. Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα του προπονητή μας Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος σαν χαρακτήρας είναι πολύ φιλικός και ευχάριστος και επιλέγει να μιλάει στους παίκτες και να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους.

Το πρόγραμμα της δουλειάς εδώ βέβαια είναι πολύ σκληρό με τρεις προπονήσεις καθημερινά: Τα πάντα είναι απόλυτα οργανωμένα από τους ανθρώπους της ομάδας. Η μέρα ξεκινάει στις εφτά το πρωί και το σύνολο των προπονήσεων ολοκληρώνεται στις εφτά το απόγευμα. Φυσικά η κούραση είναι τέτοια που τον ελεύθερο χρόνο που απομένει, βλέπω κάποια ταινία και μετά... ύπνος νωρίς.

Στις 18/7 γυρίζουμε στο Ντόρτμουντ, όπου θα μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων μας. Είναι πολύ θετικό ότι στο Ντόρτμουντ μένουν πάρα πολλοί Έλληνες , περισσότεροι από 4.000, έτσι η καθημερινότητα στη νέα μου πόλη θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

Εύχομαι όλοι να είστε καλά, θα τα πούμε ξανά σύντομα,
Σωκράτης